Učenici naše škole su sudjelovali na 24. sjednici Savjeta mladih Grada Splita kojoj je cilj potaknuti mlade na sudjelovanje u kreiranju politika koje utječu na njihov život u lokalnoj zajednici. Velika je to prilikaza naše učenike, ali i za Savjet te lokalnu vlast koja želi čuti želje, potrebe i probleme s kojima se mladi suočavaju. Kako bi dali svoj obol sjednici su nazočili i učenici Prirodoslovne škole Split, gimnazije Marko Marulić, Pomorske škole Split te predstavnici lokalne vlasti Bojan Ivošević (dogradonačelnik), Ivica Puljak (gradonačelnik) te Ema Kujundžić (Viša savjetnica za demografiju i udruge civilnog društva ).

Vidno zainteresirani za participaciju u lokalnoj zajednici učenike je zanimalo što savjet mladih omogućuje njima te što se čini kako bi se povećala kvaliteta života mladih i njihovih potreba.

Predsjednica Savjeta Rafaela Matić je objasnila kako je mladima omogućeno sudjelovanje u postupku i procesu službenog donošenja odluka od strane predstavnika vlasti jer zajedničkim radom osmišljavaju rješenja za probleme s kojima se susreću. Iz vlastite perspektive učenici su predložili promjene koje će zadovoljiti njih same i čitavu zajednicu te su se aktivno uključili u dijalog s gradonačelnikom, dogradonačelnikom i članovima Savjeta postavljajući pitanja koja su od velikog značaja.

Bio je to konstruktivni dijalog između mladih i predstavnika vlasti koji je završio zajedničkim fotografiranjem te prigodnim poklonima za učenike.

Zahvaljujemo predsjednici Rafaeli Matić na pozivu i mogućnostima za sudjelovanjem!