Prvi put ove školske godine u organizaciji nastavnika geografije i klasičnih jezika realizirana je terenska nastava u talijanske regije Campaniju i Molise. Učenici 1.A i 1.B razreda, u pratnji razrednika (Ivan Braica, Marina Surjan) i nastavnika geografije (Tina Franić, Davor Stipan), a u sklopu međupredmetne kurikularne suradnje, dana 18. veljače 2024. godine otisnuli su se iz splitske luke na ovo uzbudljivo i nadasve poučno putovanje.

Prilikom šestodnevnog uživanja pod talijanskim suncem posjetili smo zajednicu Moliških Hrvata u ruralnoj okolici Campobassa, istražili sve čari muzikalnog i glasnog Napulja, popeli se na krater Vezuva, pročešljali sve zakutke drevnih Pompeja te nakon divnog sorbeta od amalfskih limuna promatrali zalazak sunca u Positanu. Na povratku smo posjetili benediktinsku opatiju Montecassinu pored Frosinone te se sretni, zadovoljni i puni dojmova vratili u Split. Bilo je tu još mnogo toga, Italija očarava, pustite si mašti na volju…

Na put se krenulo brodom na liniji Split – Ancona u večernjim satima te se istom brodskom linijom vratilo u Split u jutarnjim satima 24. veljače 2024. godine. Smještaj je bio u prekrasnom Sorrentu na bazi polupansiona, a putnička agencija koja je putovanje realizirala, u potpunosti u skladu s javnim Natječajem, jest Igana iz Knina.

Galerija slika: