Po običaju naše škole, starom više od 10 godina, i ove smo godine otputovali u predivni London. Kad smo se u utorak 2. travnja sastali u splitskoj zračnoj luci, nitko od nas 70-ak učenika drugih jezičnih razreda nije mogao sakriti uzbuđenje. Let je bio ugodan, a prvi susret sa znamenitostima Londona čak i iz autobusa ostavio nas je bez daha.

Zahvaljujući našim profesoricama engleskog jezika i agenciji F-tours plan puta bio je besprijekoran jer smo dobili priliku vidjeti gotovo sve najvažnije znamenitosti ovog čudesnog grada: od Westminster Abbey, Science Museuma, Tate Britain i velebnog British Museuma do Towera, St Paul’s Cathedral i Shakespeare’s Globea. A bilo je i dovoljno slobodnog vremena za kupnju suvenira, kavu i shopping na Oxford Streetu, kao i u živopisnom Camden Townu… Svime smo bili očarani, ali ipak najviše čuvenim mjuziklom The Phantom of the Opera koji nas je sve ostavio bez riječi magičnom glazbom, intrigantnom tematikom neobičnog ljubavnog trokuta, impresivnom scenografijom i raskošnim kostimima te nadasve fantastičnim glumcima/pjevačima.

Naši vodiči Mario i Mate bili su ne samo vrlo informirani, već i duhoviti i dragi te iznimno brižni i pažljivi, kao i naše profesorice. U nedjelju 7. travnja vratili smo se kući umorni, ali prepuni dojmova i sretni. Ovo ćemo putovanje zasigurno pamtiti do kraja našeg života i nadamo se da će i budući naraštaji imati ovakvu priliku za zabavu i učenje!