Među brojnim izvannastavnim aktivnostima ističe se suradnja s Astor College for the Arts iz Dovera u Velikoj Britaniji. Prijateljska veza s ovom uglednom engleskom školom temelji se na činjenici da su Split i Dover gradovi prijatelji, a začeta je 1991. godine. Tijekom proteklih 15 godina uspješno su ostvareni brojni zajednički projekti, među kojima ističemo zajedničke izvedbe poznatih mjuzikala u Splitu (u suradnji s HNK Split) i Doveru:

Oliver (1994.), My Fair Lady (2000.), Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat (2002. i 2003.), South Pacific (2004.), Fiddler on the Roof (2006.), Godspell (2008.)

Ulomke iz sljedećih mjuzikla možete pogledati ovdje:
Guslač na krovuJužni pacifikJosip
My Fair Lady,

U projektima sudjeluje oko 60 glazbeno-scenski nadarenih učenica i učenika 1.gimnazije (glavne i sporedna uloge, zbor, rekviziti i sl.) te 12-ak učenica i učenika Astor College for the Arts (glavne i sporedne uloge). Ansambl vježba od  odvojeno u Splitu i Doveru, pod vodstvom redatelja (Astor College), pomoćnika redatelja (1. gimnazija) i glazbenih voditeljia projekata (1. gimnazija i Astor College). Autorski tim komunicira putem elektronske pošte, a koncem svibnja u Splitu dogovaraju detalje i započinju zajednički rad. U listopadu, dva tjedna prije premijere, oba dijela ansambla se spoje na zajedničkim probama u Splitu, a učenici 1. gimnazije u svojim domovima ugoste vršnjake iz Dovera. Nekoliko dana prije premijere učenici počinju vježbati s orkestrom HNK Split. U prosincu svi učenici i profesori 1. gimnazije koji su uključeni u projekt odlaze na gostovanje u Dover.

Ovo je nadasve edukativan, motivirajući te u suvremenim procesima europskih i svjetskih integracija važan i aktualan školski i umjetnički projekt.

My Fair Lady (2000.)
Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat (2002. i 2003.)
South Pacific (2004.)
Fiddler on the Roof (2006.)
Godspell (2008.)

Mali dućan strave (2016.)