Info o školi

Opće informacije:

Adresa: Nikole Tesle 10.
Telefon: 021/ 384 944
E-pošta: gimnazija@gimnazija-prva-st.skole.hr
Ravnateljica škole: Dobrila Gotovac Stipaničev
Broj računa: HR6124070001100559403
OIB: 56998988252

Program:

Prva gimnazija ima 572 učenika koji su raspoređeni u 24 razredna odjela, od toga je 16 jezičnih i 8 klasičnih razreda.

Svake godine upisujemo 4 jezična razreda (96 učenika) i 2 klasična razreda (48 učenika).

Nastavu izvode 59 nastavnika koji stručno pokrivaju sve predmete, također imamo školskog pedagoga i psihologa.

Nastava se izvodi u uređenim i opremljenim učionicama od kojih su na južnoj strani sve klimatizirane.

Raspolažemo modernim kabinetom informatike sa šesnaest umreženih računala, kabinetom biologije i kemije (vidi fotografije). Svaka učionica ima računalo i LCD projektor, ormare s audiouređajima, knjige i rječnike za strane jezike. Prostor cijele škole prekrivene je mrežom Eduroam.

Nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture izvodimo u vlastitoj športskoj dvorani u sastavu škole, u vlastitoj i odlično opremljenoj teretani i vanjskom asfaltiranom igralištu (vidi fotografije).

Školska knjižnica je izvrstno opremljena učeničkom lektirom a sadrži oko 12.000 knjiga od kojih je preko 1.800 naslova u registru kulturnih spomenika Hrvatske (vidi fotografije).

Uz obavezni nastavni plan i program nudimo učenicima dovoljno izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti kao što su športska, dramska, glazbena, scenska, novinarska, kulturološka, fotografska, humanitarna i dr. Ovisno o interesu učenika.

Nastava se dijelom odvija na terenu (muzejima, galerijama, antičkim lokalitetima u našemu gradu, drugim gradovima naše zemlje i u inozemstvu npr. klasičari idu obavezno u Rim u drugoj godini obrazovanja, jezičari u Veneciju a u trećoj godini putuje se na ekskurzije u inozemstvo po želji učenika.

Pozivamo vas da se pridružite velikoj obitelji Prve gimnazije.