U skladu s tradicijom, učenici naše škole posjetili su Hrvatski sabor pri čemu im je omogućeno razgledavanje  saborske zgrade, vijećnice nekadašnjeg Županijskog doma Sabora te sobe za sastanke čiju posebnost čine portreti dosadašnjih  predsjednika Sabora.  Učenici su se upoznali i  s poviješću  našeg  parlamenta te političarima koji su nekoć radili u Saboru.

S galerije Velike vijećnice za posjetitelje, učenici su  pratili  rad dijela plenarne sjednice.

Prema protokolu, ugostili su nas saborski zastupnici s kojima su učenici razgovarali o aktualnim problemima u državi. Na naš poziv odazvalo se jedanaest saborskih zastupnika: iz Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista: Marko Sladoljev, Miro Bulj, Nikola Grmoja i Ines Strenja-Linić. Iz kluba zastupnika HDZ-a: Ante Sanader i predstojnik ureda hrvatskog Sabora Daniel Glunčić, nezavisni zastupnik Željko Glasnović, zastupnik Ivan Pernar dok su iz Kluba zastupnika SDP-a bili prisutni Arsen Bauk, Sabina Glasovac i Ranko Ostojić.

Nakon zadatka u Saboru, učenici su pod vodstvom prof. Dijane Ledić Begonja i Ane Kunac posjetili Gornji grad, upoznali se sa poviješću grada Zagreba, kulturnim i povijesnim znamenitostima te su posjetili Muzej čokolade.

Vrlo lijepo i edukativno iskustvo!

                                                Dijana Ledić Begonja, prof.