Debatni klub

Ove školske godine, u našoj školi organizira se Debatni klub kao izvannastavna aktivnost koja okuplja učenike zainteresirane za društvene probleme. Pod vodstvom prof. Dijane Ledić Begonja učenici se pripremaju za debate kao oblik strukturirane i argumentirane rasprave pri čemu se obrađuju različite teme iz društvenog života utemeljene na pitanjima morala i različitosti vrijedonosnih sustava.

Međugradsko natjecanje u streljaštvu

Dana 9. studenog 2016. održano je međugradsko natjecanje iz streljaštva za srednje škole u dvorani Gripe. Naša gimnazija imala je predstavnike u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Projekt “Back to School”

4. studenog u Velikoj dvorani naše škole, zahvaljujući programu Europskog Parlamenta, projektom “Back to school” naša bivša učenica Ivana Damjanić-Brešan posjetila je 1. gimnaziju kako bi učenicima trećih i četvrtih razreda omogućila upoznavanje s konceptom Europe.

Međunarodno natjecanje iz informatike – DABAR

Hrvatska se uključila u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima. I naši učenici danas rješavaju niz zanimljivih i izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.

PROJEKT „HEUREKA“

Na okruglom stolu te konferenciji za medije koji su održani 10. i 11. listopada 2016. g. predstavili smo rezultate projekta „Heureka“ u kojem je sudjelovala naša škola.