INFO DANI

Dragi osmaši, pozivamo Vas da u četvrtak, 2. ožujka i petak, 3. ožujka od 14 do 19 sati dođete u atrij škole i informirate se o životu i radu u našoj školi.
Upoznat ćemo Vas s planom i programom škole, projektima u kojima sudjelujemo i brojnim aktivnostima. Možete prošetati novim, modernim kabinetom informatike i drugim učionicama te razgovarati s našim djelatnicima i učenicima.

Veselimo se Vašem dolasku!

Hrvatska iz zraka

U ponedjeljak 13. veljače 2017. god. u našoj školi je održano zanimljivo predavanje fotografa National Geographic-a Davora Rostuhara. Predavanje u prepunoj dvorani FF u Splitu sa velikom pažnjom poslušali su i učenici i profesori. Fotografijama smo se …

POSJET PRVOJ GIMNAZIJI MARIBOR

U sklopu međunarodne suradnje, na poziv prof. Hermana Pušnika, ravnatelja Prve gimnazije iz Maribora (Slovenija), 5. veljače 2017. godine krenulo je u Maribor naše malo izaslanstvo kojeg su činili: ravnatelj prof. Marijan Puljiz, dvije učenice 2. B razreda Nina Lulić i Andrea Miloš, i prof. Ivana Marijanović.

Prvenstvo Mediterana u mačevanju

S Prvenstva Mediterana, koje se od 27. do 29. siječnja održavalo u Marseilleu, stižu jako dobre vijesti. Izvrstan je rezultat ostvarila učenica naše škole, 18-godišnja Paula Jukić. U juniorskoj je konkurenciji osvojila drugo mjesto i srebrno odličje.

Dan sigurnijeg interneta 2017

U utorak, 7. veljače 2017. u sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 2017 organizirat će se web kviz putem kojeg učenici mogu osvojiti jedan od ponuđena tri mobitela. Kviz će biti dostupan na stranici www.dansigurnijeginterneta.org u utorak od 7.00 do 19.00. Na istoj stranici nalaze se sve potrebne informacije i pravila izvlačenja nagrada.

MATURALNI PLES

U svečanoj atmosferi u subotu navečer u hotelu Le Meridien Lav 158 maturanata zajedno sa svojim profesorima proslavili su četiri godine učenja i druženja u našoj školi.

Projekti u našoj školi

Sudjelujući u različitim projektima naša škola želi ponuditi učenicima da obogate svoje znanje i vještine bez obzira koji su program upisali.
Želiš li bolje istražiti STEM područje možeš upisati neki od fakultativnih predmeta koje smo osmislili kroz projekt “HEUREKA”.
Ako si umjetnička duša, svoj glumačko-glazbeni talent možeš pokazati sudjelujući u našem projektu u kojem u suradnji s Astor College for the Arts iz Dovera pripremamo i izvodimo poznate mjuzikle.
Projektom “Centar jezične izvrsnosti” kreirat ćemo individualizirane programe i radionice za prepoznavanje i potporu razvoju darovitih učenika u jezičnom području.

Više o ovome možete pročitati na našoj web stranici u dijelu Projekti.

Centar jezične izvrsnosti

Nakon uspješno realiziranog EU projekta „Heureka“, započeli smo novi projekt pod nazivom „Centar jezične izvrsnosti“ koji će također biti financiran sredstvima Europske unije. Projekt je vrijedan preko 600.000,00 kn, a provodit ćemo ga tijekom školske godine 2017./2018.
Nositelj projekta „Centar jezične izvrsnosti“ je I. gimnazija, a partneri su nam Splitsko-dalmatinska županija i Privatna jezična gimnazija Pitagora.