ZNANSTVENI SKUP I SVEČANA AKADEMIJA

Povodom 200. obljetnice podržavljena klasične gimnazije u Splitu, Društvo prijatelja kulturne baštine Split organizira 25. svibnja 2017. godine znanstveni skup i svečanu akademiju.   Program...

Povežimo se!

Na satu geografije 12. svibnja 2017.god. učenica Karla Jozić (III. F) nam je održala zanimljivo predavanje o sustavu obrazovanja u SAD-u. Učenica je i sama pohađala prošle školske godine nastavu u SAD-u gdje je i stekla brojna poznanstva i prijateljstva. U prilogu pogledajte fotografije sa nastavnog sata geografije.

FESTIVAL ZNANOSTI U 1. GIMNAZIJI

U okviru Festivala znanosti, u našoj školi održali smo izložbu, radionicu i predavanja. Kroz te aktivnosti smo simbolično putovali kroz vrijeme. U prošlost smo „otputovali“ istražujući likovne primjere na izložbi koju pripremila je prof. Josipa Bilić s...

Otvorena izložba Krugovi

U srijedu, u Galeriji Dioklecijan otvorena je zajednička izložba fotografija učenika I. gimnazije Split i Astor College iz Dovera.

Ovogodišnja tema izložbe su KRUGOVI / CIRCLES, a možete je pogledati do 3.svibnja.

ŠKOLA NA PUTU 2017.

Opet je krenula Škola na putu. Po jedanaesti put. Ove smo godine na put išli u novom terminu, prije uskrsnih praznika, što se pokazalo jako dobrom odlukom…

Festival znanosti 2017 u I. gimnaziji

Festival znanosti je manifestacija kojom se popularizira znanost kroz predavanja, radionice i izložbe. Ovogodišnji 15. Festival znanosti organizira se od 24. – 29. travnja 2017. i njegova tema je VRIJEME (kronološko i meteorološko).
O aktivnostima u okviru Festivala znanosti koje ćemo organizirati u našoj školi u četvrtak 27.04. 2017. pročitajte u članku.

KRUGOVI / CIRCLES

I. gimnazija i Astor College iz Dovera i ove godine zajedno izlažu fotografije!

Ovogodišnja tema su KRUGOVI / CIRCLES, a svečano otvorenje održat će se u Galeriji Dioklecijan, Dioklecijanova bb, Split, 26. travnja 2017. u 18:00 sati.