SALONAE LONGAE

Naša gimnazija u suradnji s Institutom Latina & Graeca sudjeluje u tri seminara za klasičare. Seminar Salonae longae u Splitu već osmu godinu vodi prof. Inge Belamarić. Ove godine seminaristi dolaze iz Zagreba, Maribora, Mostara, Visokog i Splita. Predavači su eminentni stručnjaci iz Hrvatske, BiH, i Slovenije.

14. 3. Dan broja PI

U okviru programa Matematički ožujak, koji organizira viša savjetnica za matematiku Antonela Czwyk Marić, profesorica Dobrila Gotovac Stipaničev održati će predavanje “Čudesan svijet broja pi” u 18:30 u prostorijama Medicinskog fakulteta u Splitu, Šoltanska 2, dvorana B104 (zgrada B, prizemlje).

Aktivnosti Debatnog kluba

Polaznici Debatnog kluba naše škole, pod vodstvom prof. Dijane Ledić Begonja, 24. veljače 2017. su sudjelovali u interaktivnoj forumskoj predstavi “Što čekamo”, u HNK-u. Cilj kazališnog projekta je, nakon izvedbe same predstave, potaknuti učenike da...

Hrvatska iz zraka

U ponedjeljak 13. veljače 2017. god. u našoj školi je održano zanimljivo predavanje fotografa National Geographic-a Davora Rostuhara. Predavanje u prepunoj dvorani FF u Splitu sa velikom pažnjom poslušali su i učenici i profesori. Fotografijama smo se …

POSJET PRVOJ GIMNAZIJI MARIBOR

U sklopu međunarodne suradnje, na poziv prof. Hermana Pušnika, ravnatelja Prve gimnazije iz Maribora (Slovenija), 5. veljače 2017. godine krenulo je u Maribor naše malo izaslanstvo kojeg su činili: ravnatelj prof. Marijan Puljiz, dvije učenice 2. B razreda Nina Lulić i Andrea Miloš, i prof. Ivana Marijanović.

MATURALNI PLES

U svečanoj atmosferi u subotu navečer u hotelu Le Meridien Lav 158 maturanata zajedno sa svojim profesorima proslavili su četiri godine učenja i druženja u našoj školi.

Projekti u našoj školi

Sudjelujući u različitim projektima naša škola želi ponuditi učenicima da obogate svoje znanje i vještine bez obzira koji su program upisali.
Želiš li bolje istražiti STEM područje možeš upisati neki od fakultativnih predmeta koje smo osmislili kroz projekt “HEUREKA”.
Ako si umjetnička duša, svoj glumačko-glazbeni talent možeš pokazati sudjelujući u našem projektu u kojem u suradnji s Astor College for the Arts iz Dovera pripremamo i izvodimo poznate mjuzikle.
Projektom “Centar jezične izvrsnosti” kreirat ćemo individualizirane programe i radionice za prepoznavanje i potporu razvoju darovitih učenika u jezičnom području.

Više o ovome možete pročitati na našoj web stranici u dijelu Projekti.